Paarden therapie

Het paard als spiegel

Paarden therapie

Het paard als spiegel

Als mens kunnen we iets anders laten zien of zeggen dan er werkelijk in ons om gaat. Soms geloven we dit zelfs. Paarden voelen echter jouw energie en dat is waar zij op reageren. Ze spiegelen jouw innerlijke wereld en dat levert hele mooie inzichten op.

Hoe het werkt

Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren en het zijn voornamelijk deze 2 eigenschappen waar wij gebruik van kunnen maken. Zodra jij bij het paard in de bak stapt ziet hij jou als tweebenig kuddegenoot en zijn belangrijkste vraag is; ’zijn wij samen veilig? Zijn we samen in staat om te vluchten? Het paard begint met scannen. Dit doet een paard continu met de omgeving. Omdat een paard een vluchtdier is heeft het sterke zintuigen. Het zal niet alleen aanvoelen of er een roofdier in de buurt is maar ook of het roofdier op jacht is of dat het verzadigd is.
Als een lid van de kudde ziek is door bijvoorbeeld koliek (buikkramp) zal elk paard de willen helpen. En dat is waar de coaching begint.

Als mens zitten we vaak in onze ratio en hiermee onderdrukken we ons gevoel, onze emoties. Deze onderdrukte emoties slaan zich echter op in ons lichaam. Het paard voelt deze blokkades als koliek (buikkramp) en gaat hierop reageren. Het paard zal gaan helpen en kan dit op verschillende manieren doen. Omdat we gewend zijn dingen vanuit onze ratio te benaderen is het vaak verrassend confronterend wanneer de benadering vanuit gevoel gebeurt. Op deze manier kunnen mede door de begeleiding van de coach snel inzichten worden opgedaan. Het paard merkt het direct wanneer hoofd en hart weer op één lijn met elkaar zijn en de energie weer gaat stromen en laat dit zien door zelf spanning los te laten. Ook het paard kan weer gaan ontspannen.

 

Heling

Niet altijd zijn er inzichten nodig. Soms is het alleen maar nodig dat energie weer gaat stromen. Dat emotionele blokkades, opgeslagen in je lijf, zich oplossen waardoor je levensenergie weer vrij door je lichaam kan gaan stromen. Wanneer energie vrij kan stromen zullen als gevolg daarvan allerlei klachten verdwijnen. Het lichaam zal zichzelf helen. Verbinding met een paard kan deze reactie teweeg brengen. Wanneer je in de bak staat met een paard vindt er een uitwisseling van energie plaats. Hierdoor kun je op een ander bewustzijnsniveau komen. Het bewustzijnsniveau waar je toegang hebt tot onbewuste denkpatronen en ook onbewuste emoties.
De paarden wachten geduldig op een ontmoeting met jou!

 

 

Stralen

Cosmetische Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude holistische geneeswijze, gericht op een goede balans van lichaam en geest. Cosmetische Acupunctuur zorgt op een natuurlijke manier, zonder bijwerkingen dat de huid verjongt en glad en strak wordt. Het verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de aanmaak van collageen.

Wil jij weer stralen?

Balans

Acupunctuur

Volgens de Chinese zienswijze ontstaat ziekte wanneer de mens niet is staat meer is om de harmonie te handhaven en het zelf genezend vermogen van de mens wordt als beste medicijn gezien. Het doel van de Chinese Geneeskunde is dan ook om het regenererend vermogen van het lichaam te bevorderen. Dan is het lichaam in staat om zelfstand de balans te bewaren.

Acupunctuur kan hierbij helpen.

Guasha

Guasha therapie is onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha therapie is een schraaptechniek die op de huid plaats vindt. Het betekent ook letterlijk ‘schrapen van ziekten door gestagneerde energie’.

Vuurcuppen

Door met vuur een vacuüm te creëren in de glazen cups worden gestagneerd bloed en afvalstoffen naar de oppervlakte verplaatst en door het lichaam zelf afgevoerd.

Moxa therapie

Moxa (Bijvoetkruid) is verwarmend en helpt het lichaam om spanning en koude los te laten en ruimte te maken voor ontspanning en heling.

Laten we starten

Kom terug in je kracht

In de Chinese Geneeskunde wordt gezondheid gezien als evenwicht tussen Yin en Yang. Dat wat wij in het westen ‘ziekte’ noemen kan een uiting zijn van disbalans tussen Yin en Yang.