Cosmetische Acupunctuur

Zo binnen, zo buiten

Laat jezelf weer stralen

Hoe het is ontstaan

De Chinese Cosmetische Acupunctuur was ooit bedoeld voor de Keizerin en de Concubines en wordt al toegepast sinds de Qin Dynasty (221-206 BC) De gedachte achter de Cosmetische Acupunctuur is dat wanneer we mooi willen zijn aan de buitenkant, we ook de binnenkant in balans moet brengen.

Iedere rimpel, spiertonus verandering, veranderd weefsel van de huid of klachten als uitslag zijn namelijk een aanwijzing voor een disbalans in het lichaam. Door deze disbalans te herstellen en de rimpels direct op het gezicht te behandelen krijg je een tegelijkertijd een mooie jonge huid en een goede gezondheid. Wie wil dit nu niet?

De werkwijze

Eerst zal er volgens de Chinese Geneeskunde een diagnose gesteld worden. Nadat de diagnose is bepaald zal het gezicht worden gereinigd met natuurlijke producten. Vervolgens zullen hele fijne, kleine naaldjes worden ingebracht op verschillende acupunctuurpunten die een verstevigend effect hebben op de gezichtsspieren. Op zichtbare rimpels wordt dan een naaldje geplaatst om op deze manier de aanmaak van collageen te bevorderen. Het resultaat is een natuurlijk opvulling van de rimpel van binnenuit. De spierspanning zal afnemen en de doorbloeding van je huid verbetert.

De onderliggende weefsels krijgen een enorme oppepper en dat zorgt ervoor dat je gezicht veel meer kan ontspannen. Oppervlakkige rimpels kunnen op deze manier verdwijnen en de dieper gelegen rimpels zullen na afloop een stuk minder zichtbaar zijn.

De naaldjes blijven 20 tot 30 minuten in de huid en in deze tijd kun jij heerlijk gaan ontspannen. Wanneer de naaldjes zijn verwijderd volgt er een gezichtsmassage met een guasha roller of schraper om de doorbloeding en doorstroming van energie nog meer te bevorderen. Zo zullen afvalstoffen ook snel verwijderd kunnen worden.

Ter afsluiting wordt een hydraterend serum en eventueel een zonnebescherming aangebracht.

De eerste behandeling neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren 60 minuten.

 

De effecten

Een jeugdige uitstraling

Een verhoogde algehele vitaliteit

Een gehydrateerde huid

Productie van collageen en elastine

Verminderde fijne lijntjes en rimpels

Een gezonde huidskleur

Vermindering of verdwijnen van wallen en littekens

Een stevigere huid en meer spierspanning in het gelaat waardoor oa onderkin en kaaklijn strakker worden

Natuurlijk lift van hangende oogleden

 

Direct zichtbaar effect

Al na de eerste behandeling is verbetering zichtbaar in de vorm van een frissere uitstraling. U ziet er minder vermoeid uit, uw huid voelt strakker en straalt meer. Na 4 weken zullen de eerste blijvende veranderingen zichtbaar zijn, omdat het lichaam dan begint met de aanmaak van nieuw collageen door de stimulatie van de naaldjes. Na 6-7 behandelingen kunnen de resultaten blijvend zijn. Rimpels zullen beginnen te verdwijnen, wallen zullen sterk verminderd zijn. Het gezicht zal er strakker en uitgerust uitzien.  Het is wel aan te raden om 3 a 4 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen.

 

 Wanneer niet:

Zwangerschap

Botox, plastische chirurgie, fillers en lifters

laserbehandeling

hoge bloeddruk, tenzij onder behandeling bij een arts

migraine, tenzij het af en toe voorkomt

diabetici constitutioneel

hemofilie

ernstige ziektes, zoals kanker, hiv, acute hepatitis, acute herpesviru uitbraak

zwangerschap

koorts

zonverbrande huid

open wondjes

allergie voor bepaalde olie of ingrediënten/ acute allergische reactie

rosasea: dit kan evt. blauwe plekken en gezwollenheid na de behandeling geven

bepaalde medicatie, bijv. bloedverdunners en Bètablokkers bij hartklachten

 Behandeling kan wel worden uitgevoerd 3 weken na een botox-behandeling, 5 weken na behandeling met Hyaluronzuur Filler, 3 maanden na plaatsing van Radiesse Filler, bij permanente filler is cosmetische acupunctuur niet mogelijk)

 

Guasha

Guasha therapie is onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha therapie is een schraaptechniek die op de huid plaats vindt. Het betekent ook letterlijk ‘schrapen van ziekten door gestagneerde energie’.

Vuurcuppen

Door met vuur een vacuüm te creëren in de glazen cups worden gestagneerd bloed en afvalstoffen naar de oppervlakte verplaatst en door het lichaam zelf afgevoerd.

Moxa therapie

Moxa (Bijvoetkruid) is verwarmend en helpt het lichaam om spanning en koude los te laten en ruimte te maken voor ontspanning en heling.

Laten we starten

Kom terug in je kracht

In de Chinese Geneeskunde wordt gezondheid gezien als evenwicht tussen Yin en Yang. Dat wat wij in het westen ‘ziekte’ noemen kan een uiting zijn van disbalans tussen Yin en Yang.