Paarden therapie

De paarden wachten geduldig op een ontmoeting met jou!

Het paard als spiegel

* MEDEDELING*

Door een recente verhuizing kan ik op dit moment helaas geen paarden therapie aanbieden. Ik doe mijn best om hiervoor een nieuwe geschikte locatie te vinden.

Als mens kunnen we iets anders laten zien of zeggen dan er werkelijk in ons om gaat. Soms geloven we dit zelfs. Paarden voelen echter jouw energie en dat is waar zij op reageren. Ze spiegelen jouw innerlijke wereld en dat levert hele mooie inzichten op.

Hoe het werkt?

Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren en het zijn voornamelijk deze 2 eigenschappen waar wij gebruik van kunnen maken. Zodra jij bij het paard in de bak stapt ziet hij jou als tweebenig kuddegenoot en zijn belangrijkste vraag is; ’zijn wij samen veilig? Zijn we samen in staat om te vluchten? Het paard begint met scannen. Dit doet een paard continu met de omgeving. Omdat een paard een vluchtdier is heeft het sterke zintuigen. Het zal niet alleen aanvoelen of er een roofdier in de buurt is maar ook of het roofdier op jacht is of dat het verzadigd is. 

Als een lid van de kudde ziek is door bijvoorbeeld koliek (buikkramp) zal elk paard de kuddegenoot willen helpen. En dat is waar de coaching begint.

Als mens zitten we vaak in onze ratio en hiermee onderdrukken we ons gevoel, onze emoties. Deze onderdrukte emoties slaan zich echter op in ons lichaam. Het paard voelt deze blokkades als koliek (buikkramp) en gaat hierop reageren. Het paard zal gaan helpen en kan dit op verschillende manieren doen. Omdat we gewend zijn dingen vanuit onze ratio te benaderen is het vaak verrassend confronterend wanneer de benadering vanuit gevoel gebeurt. Op deze manier kunnen mede door de begeleiding van de coach snel inzichten worden opgedaan. Het paard merkt het direct wanneer hoofd en hart weer op één lijn met elkaar zijn en de energie weer gaat stromen en laat dit zien door zelf spanning los te laten. Ook het paard kan weer gaan ontspannen. 

Verbinding

Healing by horses

Niet altijd zijn er inzichten nodig. Soms is het alleen maar nodig dat energie weer gaat stromen. Dat emotionele blokkades, opgeslagen in je lijf, zich oplossen waardoor je levensenergie weer vrij door je lichaam kan gaan stromen. Wanneer energie vrij kan stromen zullen als gevolg daarvan allerlei klachten verdwijnen. Het lichaam zal zichzelf helen. Verbinding met een paard kan deze reactie teweeg brengen. Wanneer je in de bak staat met een paard vindt er een uitwisseling van energie plaats. Hierdoor kun je op een ander bewustzijnsniveau komen. Het bewustzijnsniveau waar je toegang hebt tot onbewuste denkpatronen en ook onbewuste emoties.

De paarden wachten geduldig op een ontmoeting met jou!

Paardencoaching utrecht

Holistisch coachen

Leer contact maken met je intuïtie en vindt de bron aan informatie die daar opgeslagen ligt doormiddel van holistisch coachen.

reiki-bijdeborah

Reiki

Activeer het zelfhelend vermogen van je lichaam en ervaar hoe universele levensenergie door je heen stroomt met een reiki behandeling.

paarden therapie

Paarden therapie

Welke spiegel heb jij nodig om tot inzichten te komen? Vertrouw op de wijsheid van paarden met paarden therapie.

Laten we starten

Kom terug in je kracht

Ontdek waarom je bepaalde verwachtingen hebt van jezelf of van anderen. Ontdek waarom je bepaalde doelen stelt. Ontdek wie je werkelijk bent. Van binnen naar buiten in plaats van andersom. Wanneer je je blikveld verandert zal de hele wereld er anders uit zien.